Délegyháza

Önkormányzat

Kormányhivatali közlemény

 Pest Megyei Kormányhivatal információi szerint Tökölön a Pest Megyei Kormányhivatala Ráckevei Járási Hivatal Járási Népegészségügyi Intézete hatósági jogkörével visszaélve, arra illetéktelen személy(ek) vendéglátó és élelmiszer kereskedelmi üzletekben az „ÁNTSZ” munkatársának adja ki magát.

Az értesülést követően a Pest Megyei Kormányhivatal az illetékességgel rendelkező Szigetszentmiklósi Városi Rendőrkapitányságon bejelentést tett.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az ellenőrzésekre jogosult munkatársaink fényképes, névre szóló hatósági igazolvánnyal rendelkeznek és az ellenőrzés megkezdésekor bemutatják azt.

Javasoljuk, hogy a visszaélések elkerülése érdekében az ellenőrzés előtt az igazolvány bemutatását minden esetben kezdeményezzék.

Pest Megyei Kormányhivatal

Rövidesen indulnak az útfelújítások

A közeljövőben három utcánkban (Széchenyi, Deák, Vásárhelyi) lesz útfelújítás. Képviselő Testületünk a benyújtott pályázatok alapján a Sziget-Szilárd Kft-vel köt szerződést a munkák elvégzésére. A benyújtott pályázatok összefoglaló anyaga innen tölthető le (pdf.)

A feladatfinanszírozás nehézségei

Önkormányzatunk tagja a Gémesi György - Gödöllő polgármestere - által vezetett Magyar Önkormányzatok Szövetségének. E szövetség állást foglalt az újonnan bevezetett feladatfinanszírozási rendszer eddigi tapasztalatairól. Az elemző cikk itt olvasható.

A Máltai Szeretetszolgálat felhívása

A Máltai Szeretetszolgálat helyi csoportja és önkormányzatunk összefogással szeretne enyhíteni a tűzkárt szenvedett családok anyagi terhein. Ennek érdekében a Szeretetszolgálat felhívást fogalmazott meg, mely itt tölthető le.

Levelezés az ellenőrzést végző céggel

 Lakosaink részéről több panasz érkezett az ivóvíz- és csatornahálózat szabályszerűségét vizsgáló eljárások miatt. A bejelentések okán levelet írtam az ellenőrzést végző céghez, melyre ez a válasz érkezett. A levelezésből is kitűnően az egyeztetések zömmel eredményesen zárultak, ezért továbbra is arra biztatjuk a fogyasztókat, hogy mindenképpen vegyenek részt a felhívásban foglalt egyeztető tárgyalásokon.

Őszintén remélem, hogy a kezdeti gondok megszűnnek és valamennyi fél megelégedésével lezárhatóak az ellenőrzéssel kapcsolatos eljárások.

Tisztelettel: Dr. Riebl Antal polgármester

Hőségriadó!!!!

Dr. Paller Judit megbízott országos tisztifőorvos asszony – figyelembe véve az Országos Környezet-egészségügyi Intézet szakmai ajánlásait – 2013. augusztus 02.-án 00.00 órától 2013. augusztus 05.-én 24.00 óráig II. fokú hőségriasztást rendelt el az ország egész területére vonatkozóan, tekintettel arra, hogy a várható napi középhőmérséklet eléri a 250C fokot. A hőségriadó elrendeléséről szóló dokumentum innen tölthető le (pdf.)

Országos tűzgyújtási tilalom

A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Érd Kirendeltség részéről megküldött - a Vidékfejletsztési Minisztérium által elrendelt - országos tűzgyújtási tilalommal kapcsolatos felhívás itt olvasható.

 

 

SJ Sticky Any Module

Széchenyi Terv Plusz logó

Keresés

Bejelentkezés

A regisztrációval Ön elfogadja a regisztrált felhasználókra vonatkozó szabályokat, melyet a Fórum oldal, Szabályzat fülre klikkelve olvashat el.

Közadattár

ISO 14001

Környezetvédelem

Délegyháza környezetvédelmi programja

Copyright © 2013. All Rights Reserved.