Délegyháza

Önkormányzat

Tájékoztatás

Tájékoztatás!

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a felújítási munkálatok miatt a Nyírfa utcát és az Árok utcát (Nyírfa utca és Vadvirág utca közötti szakaszát) 2019. október 19-én 07:00 és 16:00 óra között lezárjuk a forgalom elől.

Délegyháza Község Önkormányzata

Bursa Hungarica 2019-2020 tanév második és 2020-2021 első félév pályázati felhívás

Figyelem! Figyelem!

Délegyházi Diákok!

Délegyháza Község Önkormányzata az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve ezennel kiírja a 2019. évre a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot felsőoktatási hallgatók számára a 2019/2020. tanév második és a 2020/2021. tanév első félévére vonatkozóan.

A pályázók köre:

A Bursa Hungarica Ösztöndíjban az 51/2007. (III. 26.) Kormányrendelet 18. § (2) bekezdése alapján kizárólag a települési önkormányzat területén állandó lakóhellyel (a továbbiakban: lakóhely) rendelkezők részesülhetnek.

Az ösztöndíjat minden pályázati fordulóban újra kell pályázni.

A pályázat benyújtásának módja és határideje: 2019. november 5.

A pályázatbeadáshoz a Bursa Hungarica Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszerében (a továbbiakban: EPER-Bursa rendszer) egyszeri pályázói regisztráció szükséges, melynek elérése:

https://bursa.emet.hu/paly/palybelep.aspx

A pályázati űrlapot minden évben újra fel kell tölteni! A személyes és pályázati adatok ellenőrzését, feltöltését követően a pályázati űrlapot kinyomtatva és aláírva a települési önkormányzatnál kell benyújtaniuk a pályázóknak. A pályázat csak a pályázati kiírásban meghatározott csatolandó mellékletekkel együtt érvényes. A pályázati kiírásban meghatározott valamely melléklet hiányában a pályázat formai hibásnak minősül. A benyújtott pályázatok befogadását az önkormányzat köteles az EPER-Bursa rendszerben igazolni. A nem befogadott pályázatok a bírálatban nem vesznek részt.

A pályázatokat 2019. november 5-ig kell benyújtani az önkormányzathoz a pályázati anyagban szereplő módon. Mindenki figyelmét felhívjuk, hogy az időpont elmulasztása kizárást eredményez.

                                                                                   Délegyháza Község Önkormányzata

Meghívó jelöltek bemutatkozására

Meghívó

 

2019. október 10-én (csütörtökön) 17 órától a Kölcsey Művelődési Központban bemutatkoznak a nemzetiségi képviselőjelöltek, a képviselőjelöltek és a polgármesterjelöltek.

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

 

 

Polgármesterjelöltek:

DR. RIEBL ANTAL

FÜGGETLEN JELÖLT

Czanik Krisztián

FÜGGETLEN JELÖLT

 

Képviselőjelöltek:

Darabos Zsuzsanna

Független jelölt

Szilveszter Lajos

Független jelölt

Kovács Andrea

Független jelölt

Koronics Kornél

Független jelölt

Bednárik László

Független jelölt

Czanik Balázs

Független jelölt

Révai Csaba

Független jelölt

Kulcsár László

Független jelölt

Gaál-Sztaskó Mária

Független jelölt

Lugosi István Gyuláné

Független jelölt

Tordai Viktor

Független jelölt

Válóczi Tünde

Független jelölt

Tujner Ferenc Jánosné

Független jelölt

Varga Laura

Független jelölt

Szabóné Pál Orsolya

Független jelölt

Jakus Lászlóné

Független jelölt

Jákó Csaba

Független jelölt

Hajnal Katalin

Független jelölt

 

Nemzetiségi önkormányzati képviselőjelöltek:

KOVÁCS KLAUDIA

LUNGO DROM

GUNICSNÉ RÁCZ GYÖNGYI

LUNGO DROM

GUNICS JÁNOS

LUNGO DROM

 

Érvényesen szavazni 1 polgármesterjelöltre, legfeljebb 6 egyéni listás képviselőjelöltre, és legfeljebb 3 nemzetiségi képviselőjelöltre lehet.

Tájékoztatás

Tájékoztatás

Délegyháza Község Önkormányzata folytatja az útfelújítási programot. A kivitelezőtől kapott információk alapján várhatóan az alábbi ütemezésben.

1:) 2019. 08. 26-tól szeretnénk az Árpád utca aszfaltozását elvégezni. Előtte 2019. 08 21-től megépítjük az Árpád utcában a buszmegállót.

2.) Az Árpád utcai buszmegálló építése során a buszmegállót 3 napra – tehát várhatóan 2019. 08. 21-től– 2019. 08. 24-ig - ideiglenesen az Árpád utca-Rákóczi utca csomópont felé áthelyeznénk. Ez idő alatt elkészül a buszmegálló alapja, szegélye, 

3.) Fentiekkel összefüggésben 2019. 08. 26-án tervezzük az Árpád utca - Rákóczi utca csomópontban félpályás lezárás mellett a marást elvégezni.

4.) 2019. 08. 27-én félpályás lezárás mellett elkezdjük az Árpád utca - Rákóczi utca csomópont aszfaltozását az állomástól az Árpád utca felé haladva a jobb oldali (nagyobb) íven.

A gépjárműforgalmat a félpályás lezárás mellett a Rákóczi utcába tereljük. A csomópontban fél sávos a kétirányú forgalmat jelzőőrök biztosítják. A lezárás időtartama alatt a vasúti átjáró felől a Petőfi utcától az Árpád utca - Rákóczi i utca csomópontig a Rákóczi utca zsákutca lesz. A buszforgalmat az Árpád utcában az aszfaltozás ideje alatt átengedjük.

5.) 2019. 08. 28-án félpályás lezárás mellett elkezdjük az Árpád utca - Rákóczi utca csomópont aszfaltozását az állomástól az Árpád utca felé haladva a bal oldali (kisebb) íven. A Dunavarsány felől érkező gépjárműforgalmat a félpályás lezárás a vasútállomástól az Árpád utca - Rákóczi utca csomópontban egy irányban a Rákóczi utca folytatásában a Petőfi utcába  tereljük.

A Rákóczi utcából a Vasút sorra a kihajtást az addigra elkészülő jobbra kanyarodó sávban biztosítjuk. A lezárás időtartama alatt a Vasúti átjáró felől az Árpád utca - Rákóczi utca csomópontba nem lehet behajtani.

A buszforgalmat az Árpád utcában az aszfaltozás ideje alatt átengedjük. Az egyirányú szakaszon jelzőőrrel biztosítjuk a Dunavarsány felé közlekedő busz biztonságos áthaladását.

6.) 2019. 08. 29- 30. Árpád utca aszfaltozásának befejezését tervezzük, félsávos lezárás mellett. A buszforgalmat mindkét irányban változatlan útvonalon félpályán biztosítjuk. Egyéb gépjárművek ez idő alatt a Petőfi utcán vagy a Rákóczi utca - Kossuth utca útvonalon tudják kikerülni az Árpád utcát.

Megértésüket és Türelmüket Kérjük!

Délegyháza Község Önkormányzat

Tájékoztatás útfelújításokról

Tisztelt Lakosok!

A Délegyházi Hírek 2018. decemberi számában jelen tájékoztatásunkat megelőzően tájékoztattuk Önöket Délegyháza útjainak korszerűsítéséről. Felhívjuk a figyelmüket, hogy a Vadvirág utcában hamarosan elkezdjük az aszfaltozási munkálatokat.

Annak érdekében, hogy a javított utakat minél hosszabb ideig élvezhessük, célszerűnek tartanánk, ha felújított utak – kiváltképp az építkezésekkel leginkább érintett Vadvirág utca – minél előbb elvégeznék a 7,5 t –t meghaladó össztömegű tehergépkocsik behajtását igénylő szállításokat, hiszen az útfelújítást követően csak különösen indokolt esetben fogunk kiadni behajtási engedélyt.

A közös cél érdekében köszönjük együttműködésüket.

                                                                                              Délegyháza Község Önkormányzata

Keresés

Bejelentkezés

A regisztrációval Ön elfogadja a regisztrált felhasználókra vonatkozó szabályokat, melyet a Fórum oldal, Szabályzat fülre klikkelve olvashat el.

ISO 14001

Környezetvédelem

Délegyháza környezetvédelmi programja

Copyright © 2013. All Rights Reserved.