DÉLEGYHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA IVARTALANÍTÁSI AKCIÓT HIRDET

 

DÉLEGYHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA IVARTALANÍTÁSI AKCIÓT HIRDET

 

Az akció célja a kóbor állatok számának visszaszorítása, a felelős állattartásra buzdítás, hogy minél kevesebb állat szülessen feleslegesen, csekély gazdihoz jutási eséllyel. Az ivartalanítási akció 2021. december 1-én veszi kezdetét.

 

 

Önkormányzatunk azokhoz az állattartókhoz címzi az alábbi felhívását, akik kóbor macskát fogadnak/fogadtak be, és részükre anyagilag megterhelő az ivartalanítási költségek finanszírozása.

 

Ma Magyarországon több millió kóbor állat él utcán éhezve, több millió állat él az országban az állatmenhelyeken, sintértelepeken, többségük az emberi felelőtlenség miatt került ebbe a helyzetbe. Minden megszülető kisállattal nő a túlszaporodás miatti halálesetek száma! Nem beszélve az ivarzással járó veszélyekről, betegségekről, balesetekről.

 

A jelentkezők az alábbi feltételekkel vehetnek részt az ivartalanítási akcióban:

 

-        az állattartónak kell gondoskodni a macska elszállításáról az állatorvosi rendelőbe

 

-        a műtétet követően az állatorvos a macska felébresztéséig működik közre, a további gondozást a gazdának kell elvégezni, így az orvosi rendelőből a hazaszállítást is

 

Önkormányzatunk kedvezményt biztosít a kóbor macskák esetében az ivartalanítási szolgáltatáshoz. Kóbor macskák esetében az ivartalanítás díja 10.000.- Ft, melynek összegét Önkormányzatunk fizeti meg az állatorvosnak.

 

Az ivartalanítást Dr. Hegedűs Tamás és Dr. Kotora Noémi állatorvosok végzik el a 2337 Délegyháza, Jókai utca 28. szám alatt található állatorvosi rendelőben.

 

A program a forráskimerülésig tart. Ezen akció keretében azok jelentkezését várjuk, akiknek problémát okoz a kóbor, befogadott macskák ivartalanítási költségének kifizetése. Kérjük, vegyék figyelembe, hogy az állatok kedvezményes ivartalanítását csak a délegyházi lakosainknak biztosítjuk.

 

A jelentkezéshez kérelem kitöltése szükséges, amelyet személyesen a Polgármesteri Hivatal recepcióján lehet kérni, illetőleg az a Délegyházi Hírek 2021. karácsonyi lapszámában, valamint az Önkormányzat honlapján a letöltések menüpontban is megtalálható.

 

A kérelmet kinyomtatva, aláírva és bescannelve Dósa Renátának az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre visszaküldve, vagy a Polgármesteri Hivatal recepcióján lehet leadni.

 

Az e-mailben a következő adatokat kérjük megadni: leendő gazdi neve, címe, telefonszáma, hány macska, kb. súly vagy méret.

 

COVID-19 intézkedések az állatorvosi rendelőkben is érvényesek:
1. Javasolt az állatorvosi rendelőben, már a váróban is és a kezelés időtartama alatt is maszkot viselni.

2. A rendelőbe való belépéskor használjon kézfertőtlenítőt.

3. Aki lázas, köhög, nem érzi magát jól, NE vigye ivartalanításra kedvencét, kérjen meg arra mást.

 

Délegyháza Község Önkormányzata