Délegyháza

Önkormányzat

Tájékoztatás szúnyoggyérítés

 

Tisztelt Lakosok!

 

Amint Önök is tapasztalták, országos szinten rengeteg a szúnyog.

 

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) arról tájékoztatta az országos tisztifőorvost, hogy az elmúlt hetek esőzései miatt elszaporodtak a szúnyogok, és a megfelelő mértékű irtás a meglévő biológiai, illetve földi, kémiai módszerekkel már nem biztosítható. A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK), figyelembe véve egy esetleges szúnyogok okozta betegséghullám megjelenését, 180 napra engedélyezte a légi kémiai szúnyogirtást.

 

A Katasztrófavédelmi Igazgatóság előreláthatóan a jövő héten földi kémia szúnyoggyérítést fog végezni, melynek pontos időpontját kiírjuk, amint véglegessé válik.

 

A népegészségügyi központ figyelmeztetett, hogy a szúnyoggyérítés idején a szabadban tárolt tárgyakat, ruhákat le kell takarni vagy zárt térbe kell vinni. A kezelés alatt és után egy órán át az ablakokat, ajtókat zárva kell tartani, a szellőztető berendezéseket pedig ki kell kapcsolni.

 

 

Délegyháza Község Önkormányzata

 

SJ Sticky Any Module

Széchenyi Terv Plusz logó

Keresés

Bejelentkezés

A regisztrációval Ön elfogadja a regisztrált felhasználókra vonatkozó szabályokat, melyet a Fórum oldal, Szabályzat fülre klikkelve olvashat el.

Közadattár

ISO 14001

Környezetvédelem

Délegyháza környezetvédelmi programja

Copyright © 2013. All Rights Reserved.