Délegyháza

Önkormányzat

Nemzeti Összetartozás Napja – „Milyen jó, hogy itt vagyunk” címmel videópályázatot hirdet a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága.

Nemzeti Összetartozás Napja – „Milyen jó, hogy itt vagyunk” címmel videópályázatot hirdet a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága.

Június 4-e, a nemzeti összetartozás napja alkalmából, az erős magyar közösségek és a nemzeti összetartozás éve keretében fiataloknak szóló videópályázatot hirdet a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága Milyen jó, hogy itt vagyunk” címmel.

Meséljük el együtt, milyen jó, hogy itt vagyunk – 100 év után is a Kárpát-medencében és a nagyvilágon! Ezzel a gondolattal, az Ismerős Arcok Nélküled című dalának, az összmagyarság „nem hivatalos himnuszának” közismert sorával fordulunk a magyar fiatalokhoz szerte a világon. Kérdezzétek meg szüleiteket, nagyszüleiteket, mondjátok el barátaitokkal, a szomszéd nénivel, az osztályfőnökkel vagy bárkivel, mit jelent Nektek a nemzeti összetartozás!

A pályázatra 10-25 év közötti külhoni és anyaországi fiatalok jelentkezhetnek olyan, telefonnal vagy akár kamerával készült alkotással (kisfilmmel vagy videóüzenettel), amelyben bemutatják, mit jelent számukra az összetartozás.

A pályamunkákat két kategóriában várjuk:

1.      videóüzenet;

2.      kisfilm.

A fiatalok három korcsoportban jelentkezhetnek: 10-14 évesek, 15-18 évesek, 19-25 évesek korosztálya. Az alkotások hossza minimum 15 másodperc, maximum 5 perc lehet. 

Az elkészült anyagokat az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre kell elküldeni bármilyen fájlküldő rendszeren keresztül, a következő adatok feltüntetésével: az alkotó neve, életkora, az alkotás címe (ha van), a készítő elérhetősége, a rögzítéshez használt eszköz típusa. Jelentkezési határidő: 2020. május 25., éjfél.

A pályamunkákat nemcsak a Kárpát-medencéből, hanem a diaszpórából is várjuk!

A legjobb alkotás mindhárom korcsoportban 300 000 Ft összegű pénzjutalomban részesül, valamint értékes különdíjakkal jutalmazzuk a nemzeti összetartozás üzenetét legjobban, legkreatívabban kifejező alkotásokat.

A legszínvonalasabb pályaműveket 2020. június 4-én, a nemzeti összetartozás napján a nagyközönségnek is bemutatjuk.

A pályázat célja, hogy megemlékezzünk a trianoni békediktátum századik évfordulójáról, és a járványügyi helyzet miatt szinte mindenhol elmaradó június 4-i megemlékezések helyett a virtuális térben erősítsük a világ magyarságának határokon átívelő összetartozását.

Tisztelettel,

Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.

SJ Sticky Any Module

Széchenyi Terv Plusz logó

Keresés

Bejelentkezés

A regisztrációval Ön elfogadja a regisztrált felhasználókra vonatkozó szabályokat, melyet a Fórum oldal, Szabályzat fülre klikkelve olvashat el.

Közadattár

ISO 14001

Környezetvédelem

Délegyháza környezetvédelmi programja

Copyright © 2013. All Rights Reserved.