Menetrend egyeztetés

KTI KÖZLEKEDÉSTUDOMÁNYI INTÉZET NONPROFIT KFT.

SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI KÖZSZOLGÁLTATÁSI IGAZGATÓSÁG

KÖZPONTI KÖZLEKEDÉSSZERVEZŐ IRODA TÁJÉKOZTATÓJA

 

 

„Az országos, elővárosi és regionális személyszállítási közszolgáltatások megrendelője a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, melynek felhatalmazása alapján a KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Személyszállítási Közszolgáltatási Igazgatósága végzi a közforgalmú közösségi közlekedés szervezését, társadalmi egyeztetését. 

A 2018/2019-es menetrendi évre vonatkozó menetrendek szakmai előkészítését és önkormányzati egyeztetését egységes eljárási rend keretein belül 2018. április hónaptól országosan megkezdik.

A menetrendi egyeztetés törvényi kötelezettségen felüli célja az önkormányzatok tájékoztatása a tervezett menetrendi változásokról, a menetrend módosítását igénylő javaslatok, észrevételek összegyűjtése a közösségi közlekedés színvonalának javítása érdekében. A menetrendi egyeztetésen elhangzó önkormányzati igényeket a KTI Személyszállítási Közszolgáltatási Igazgatóság a szolgáltató társaságokkal közösen megvizsgálja, és javaslatot dolgoznak ki a menetrendi irányelvekben meghatározott elvárások figyelembe vételével a hivatásforgalmat kiszolgáló valós utazási igények lehetőség szerinti teljesítésére.

Az egyeztetések lebonyolításában egy új módszertant kívánnak bevezetni, melynek során a közlekedési kapcsolataikban összefüggő térségekben összevont egyeztetések megtartására törekszenek. Természetesen az új rendszerben kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy továbbra is minden települési önkormányzat számára biztosítsák az egyeztetési folyamatban való részvétel lehetőségét.”

 

Délegyháza Község Önkormányzata a lakosság tényleges igényeit szeretné képviselni a az említett egyeztetésen, ezért kérjük, hogy javaslataikat 2018. április 16. 16:00-ig juttassák el az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre.

 

                                                                              Tisztelettel:

Délegyháza Község Önkormányzata