Délegyháza

Önkormányzat

Filmajánló - Drága besúgott barátaim

Csermalmi Sára címben szereplő alkotása két évtizedes lezáratlan problémát feszeget. Témája az ügynökök és a besúgottak sorsa.

Szól a mindmáig közöttünk élő árulókról, akik jelentettek barátról, ellenségről, szomszédról, alkalmi ismerősről, gyermekről és testvérről, szülőről és vadidegenről. Vajon hány és hány emberi életet tettek tönkre, hány és hány embert küldtek börtönbe ártatlanul, hány és hány könnycsepp csordult ki fájdalmasan az aljas besúgók miatt?!

Azokról az országmocska emberekről szól a film, akik immár báránybőrt húzva papolnak demokráciáról, nyilvánosságról, és szabadságról. Azokról szól, akik szennyes múltjukat feledve, elhallgatva, letagadva, most az erkölcsről prédikálnak, miközben lelkükben örökre geréb ernők maradnak.

Ne legyünk naívak, nehogy azt gondoljuk, hogy a spionok, megváltoztak!

Most is van kamerájuk, bratyiznak kocsmában, utcán, boltban és hivatalban. Gyűjtik rólunk az információkat. Vajon miben reménykednek?! Netán abban, hogy jön egy számukra kedvező rendszer, ahol piszkos munkájukkal ismét pénzt, jó pénzt kereshetnek. Jól jön az a nyugdíj mellé….

A filmet látva elgondolkodtam. Mikor öntünk már tiszta vizet a pohárba?! Mikor nevezzük nevén a hitványakat, mikor közösítjük ki véglegesen az emberiség e selejt példányait a jóravalók közül. Takarodjanak a tisztességesek köréből a szemforgató Júdások, most és mindörökre!

RÉSZLET A FILMBŐL

SJ Sticky Any Module

Széchenyi Terv Plusz logó

Keresés

Bejelentkezés

A regisztrációval Ön elfogadja a regisztrált felhasználókra vonatkozó szabályokat, melyet a Fórum oldal, Szabályzat fülre klikkelve olvashat el.

Közadattár

ISO 14001

Környezetvédelem

Délegyháza környezetvédelmi programja

Copyright © 2013. All Rights Reserved.