Kölcsey Művelődési Központ állandó foglalkozásai

A Kölcsey Művelődési Központ állandó és tervezett foglalkozásai megtekinthetőek e hír részleteiben, és a Közélet menüpont alatt is.


A Kölcsey Művelődési Központban működő klubok, tanfolyamok

 

Sok szeretettel várjuk az érdeklődőket és a jelentkezőket a fenti telefonszámokon, vagy Derzsi Katánál a művelődési házban (24/212-005, 30/864-4365) vagy Bulyákiné Éberth Annánál a könyvtárban (24/412-172, 30/696-6589).

 

Hastánc kezdő

 

Hölgyek számára rendkívül jó kikapcsolódást jelent a foglalkozásokon való részvétel, ahol a ritmusos zene és a gyönyörű ruhák mellett nagy figyelmet fordítanak a nőies és kecses mozdulatokra. Az önbizalmat adó, manapság nagyon divatos táncnak Délegyházán már sok hódolója van.

Hastáncoktató: Pécsköviné Solymosi Veronika

Idő: Csütörtök 18.00-19.30

 

Néptánc ovisoknak

Néptánc ovisoknak – a játék és a tánc öröméért. Ismerkedés a népi mondókákkal, énekes gyermekjátékokkal, és a néptánc lépések alapjaival. Mindenkit szeretettel vár Panni néni!

Első alkalom: szeptember 7.

Néptánctanár: Dénes Annamária (06-20/361-0124)

Ideje: Kedd 17.00-17.45

Díja: 1500 Ft/hónap

 

Kerámia és grafikai szakkör

A korongozástól a mintázásig, festéstől a grafikai sokszorosító technikákig ismerkedhetnek meg a gyerekek a kerámia és a grafika alapjaival.

Tanár: Bányai Gábor

Ideje: Csütörtök 13.00-16.00

 

Zongora- és fúvós hangszer oktatás

A dunavarsányi Erkel Ferenc Alapfokú Művészetoktatási Intézmény kihelyezett délegyházi tagozataként indít képzést a művelődési házban.

A pótbeiratkozás időpontja: szeptember 1., 2., 3.

Díja: 8000/ 1. félév

 

Kölcsey Kórus

11 éve alakult vegyeskar. Énekelni szerető helybéliekből alakult. A község valamennyi ünnepi megmozdulására műsorral készülnek. Jelenleg minősítő-versenyre készülnek.

Kórusvezető: Bainé Kiss Hermina

Idő: Szerda 17.30-18.30

Díja: Ingyenes

 

Gyerek színjátszó kör

A gyerek színjátszó csoport két éve működik ismét Délegyházán. Tagjai alsó tagozatos tanulók, akik a színjátszáson kívül kellő időt fordítanak a játékra is. A község rendezvényein is fellépnek.

Vezető: Bulyákiné Éberth Anna

Ideje: Péntek 14.00-15.00

 

 

 

Angol tanfolyam

Angol tanfolyamunk középhaladóknak szól, akik szeretnének középfokú nyelvvizsgát tenni. Szintfelmérés ideje: augusztus 31.

Megfelelő létszámú jelentkezés esetén indítunk kezdő csoportot is.

Tanár: dr. Bukovszky Ákos

Ideje: Kedd 18.00-19.30, csütörtök 18.00-19.30

Díja: 1000 Ft/1,5 óra

 

Foltvarró csoport

Ez a fajta művészet több ezer éves, de végül is Amerika, mint angol gyarmat lett a foltvarrás hazája, ahol az asszonyok közös varrásokon használták fel a legapróbb textil maradékot is. Várjuk mindazok jelentkezését, akik szeretnének jó társaságban szebbnél szebb munkákat készíteni.

Első alkalom: szeptember 6.

Vezető: Sebestyén Miklósné Mariann

Ideje: Minden hónap első hétfője, 17.00-18.00

Díja: 1000 Ft/alkalom (ez az előre összeállított, felhasználandó anyag díja)

 

Utazók klubja

Vetített képes élménybeszámolók a világ minden tájáról. Már számos tájra elkalauzoltak minket a délegyházi világjárók, például Izland, Egyiptom, Afrika-Bamako, Erdély, Málta.

Az első találkozó ideje szeptember 24., amikor Délegyházát és Budapestet ismerhetjük meg „külföldiek szemével”.

Vezető: Bulyákiné Éberth Anna

Ideje: Minden hónap harmadik péntekje, 16.30-tól.

 

Női kondicionáló torna

Dr. Ladányi Györgyi vezetésével továbbra is várjuk tartásjavító és kondicionáló tornára a délegyházi hölgyeket.

Ideje: Csütörtök 17.00-18.00

 

Csokréta Asszonyklub

Tagjai, lelkes asszonyok, akik havonta egyszer, a hónap második hétfőjén gyűlnek össze, hogy megünnepeljék névnapjukat, kirándulásokon, előadásokon vegyenek részt. Aktívan közreműködnek a közösségi rendezvényeken, segítve munkájukkal, vagy valamilyen finom étellel, házi süteménnyel.

Klubvezető: Forgó Vilmosné

 

Margaréta Nyugdíjasklub

A 25 éves múltra visszatekintő klub, akik lelkesedéssel készülnek műsorokra, előadásokra, különféle rendezvényekre vagy rendeznek a szomszédos községek nyugdíjas klubjaival közös találkozót, kirándulást, utazást. Havonta egyszer, a hónap első hétfőjén gyűlnek össze.

Klubvezető: Görbe Istvánné Irénke (06-30/241-9232)

 

 

 

Felnőtt színjátszó kör

A felnőtt színjátszás nagy múltra tekint vissza Délegyházán. Lelkes fiataloktól származik a kezdeményezés, hogy újból megalakuljon községünkben az amatőr felnőtt színjátszó kör. Várják azok jelentkezését, akik már elmúltak 14 évesek, és szívesen lennének egy „színjátékos” csapat tagjai.

 

Társastánc kezdő gyerek

Kisiskolások jelentkezését várjuk, akik szeretnék megtanulni a rumba, cha-cha-cha, samba, jive, pasodoble, angol keringő, bécsi keringő, tangó, slow foxtrott, quick step alapjait. A képzés októbertől indul.

 

Társastánc felnőtt

Tánckedvelő felnőttek jelentkezését várjuk, akik szeretnének megtanulni táncolni. A táncoktatás ideje alatt a gyerekeknek különböző foglalkozásokat tartunk. A képzés októbertől indul.

 

Sakk-kör

Matematikai képességeket és gondolkodást fejlesztő sakk-kör indul novembertől.

 

Sok szeretettel várjuk az érdeklődőket és a jelentkezőket a fenti telefonszámokon, vagy Derzsi Katánál a művelődési házban (24/212-005, 30/864-4365) vagy Bulyákiné Éberth Annánál a könyvtárban (24/412-172, 30/696-6589).