Délegyháza

Önkormányzat

Üzemeltetés 2.3

   2.3. Kútnyilvántartással kapcsolatos ügyintézés 

Táblázat

Az ingatlanokat, ha az utcában van csatorna, a meglévő csatornahálózatra rá kell kötni. Ha az ingatlan nincs a csatornahálózatra bekötve a tulajdonosának a környezetterhelési díjról szóló 2003. évi LXXXIX. törvény és a talajterhelési díjról szóló 11/2004 (VIII. 23.) önkormányzati rendelet szerint talajterhelési díjat kell fizetnie.

Vízkészletvédelmi szempontból kockázatos területek

Elkészült a vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvény módosításával járó, lakossági és mezőgazdasági kutak engedélyezéséhez előírt vízkészletvédelmi országtérkép, amely elérhető az OVF honlap oldalsávjában található „Vízkészletvédelmi országtérkép” gombra kattintva.

http://geoportal.vizugy.hu/vizkeszletvedelem/

A kutak létesítésének és vízkészletvédelmi országos térkép előállításával kapcsolatos szabályozás részleteit a vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvény  és a 319/2023. (VII. 17.) Korm. rendelet tartalmazza.

A térképi felületen áttetsző piros színnel kiemelt vízkészletvédelmi szempontból kockázatos területeken a háztartási vízigényt kielégítő, ötven méter talpmélységet meg nem haladó és az első vízzáró réteget el nem érő kút (háztartási kút) létesítését, üzemeltetését és megszüntetését előzetesen be kell jelenteni a vízilétesítmény helye szerint hatáskörrel rendelkező vízügyi hatóság részére. Nem szükséges vízjogi engedély és bejelentés a vízkészletvédelmi szempontból kockázatmentesként meghatározott területeken a háztartási kút létesítéséhez, üzemeltetéséhez és megszüntetéséhez 2024. január 1-jétől.

Délegyháza védett terület térkép

Vízkészletvédelmi szempontból kockázatos területek

 

Az ügycsoport felelőse:

Tisza Gabriella településüzemeltetési előadó

Elérhetősége:

Polgármesteri Hivatal 13-as számú szoba

Tel: 06 (24) 542-155 / 105-ös mellék

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 Ügyfélfogadási rend:

Hétfő: 8.00-16.00

Szerda: 8.00-17.30

 

Ügyintézési határidő:

Kérelem beérkezését követő 22 munkanap 

 

 

 

 

 

<- Vissza

SJ Sticky Any Module

Széchenyi Terv Plusz logó

Keresés

Bejelentkezés

A regisztrációval Ön elfogadja a regisztrált felhasználókra vonatkozó szabályokat, melyet a Fórum oldal, Szabályzat fülre klikkelve olvashat el.

Közadattár

ISO 14001

Környezetvédelem

Délegyháza környezetvédelmi programja

Copyright © 2013. All Rights Reserved.