Délegyháza

Önkormányzat

Építéshatósági ügyek 2.5

2. Épített környezet alakításával és védelmével kapcsolatos feladatok


2.5. Közmű-csatlakozási ügyekben (víz, csatorna, villany, gáz) közterület-használati, közútkezelői és tulajdonosi állásfoglalás kialakítása

 

 

Az ügycsoport felelőse:

Jakab István településfejlesztési előadó

 

 

Elérhetősége:

Polgármesteri Hivatal 3-as számú szoba

Tel: 06 (24) 542-155 / 3-as mellék

Fax: 06 (24) 542-156

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

Ügyfélfogadási rend:

Hétfő: 8.00-12.00

Szerda: 8.00-17.30

Péntek: 8.00-11.00

 

 

Ügyintézési határidő:

Kérelem beérkezését követő 22 munkanap

 

 

Délegyháza Község közigazgatási területén az egyes ingatlanok közművekkel való ellátásához – amennyiben a közművezeték kiépítése önkormányzati tulajdonú területet (közterület, közút) érint – közterület-használati, közútkezelői és tulajdonosi hozzájárulás szükséges.

 

Délegyháza Község Önkormányzat Polgármestere a közműfektetéssel érintett közterület szükséges használatával kapcsolatban a közterület használat szabályairól szóló többszörösen módosított 15/2008. (VI. 17.) számú önkormányzati rendelete alapján nyilatkozik.

 

A közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. törvény 36. § (1) bekezdése alapján a közút felbontásához, annak területén, az alatt vagy felett építmény vagy más létesítmény (a továbbiakban együtt: építmény) elhelyezéséhez, a közút területének egyéb nem közlekedési célú elfoglalásához (a továbbiakban együtt: nem közlekedési célú igénybevétel) a közút kezelőjének a hozzájárulása szükséges. A hozzájárulásban a közút kezelője feltételeket írhat elő. A közút kezelőjén - helyi közutak tekintetében - a helyi önkormányzatok és szerveik, a köztársasági megbízottak, valamint egyes centrális alárendeltségű szervek feladat- és hatásköreiről szóló 1991. évi XX. törvény 92.§ (10) bekezdés b) pontja alapján a települési önkormányzat jegyzőjét kell érteni.

 

Tulajdonosi hozzájárulás ügyében a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 2. § - a, 9. § (1) bekezdése és 11. § (2) bekezdése, valamint a közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. törvény alapján szintén a helyi önkormányzat polgármestere nyilatkozik.

 

A kérelem elbírálásához szükséges iratok:

  • Tulajdonosi, közútkezelői és közterület-használati írásbeli kérelem (nincs formai megkötés), külön megjelölve a kérelmező neve és elérhetősége,
  • a bekötéssel érintett ingatlan(ok) helyrajzi száma(i), tulajdonosa(i),
  • bekötési vázrajz,
  • 2 200 Ft –os eljárási illeték (illetékbélyeg),
  • kivitelező megjelölése,
  • közműfejlesztési hozzájárulás megfizetéséről szóló igazolás.

 

 

<- Vissza

SJ Sticky Any Module

Széchenyi Terv Plusz logó

Keresés

Bejelentkezés

A regisztrációval Ön elfogadja a regisztrált felhasználókra vonatkozó szabályokat, melyet a Fórum oldal, Szabályzat fülre klikkelve olvashat el.

Közadattár

ISO 14001

Környezetvédelem

Délegyháza környezetvédelmi programja

Copyright © 2013. All Rights Reserved.