Délegyháza

Önkormányzat

Építéshatósági ügyek 2.1

2. Épített környezet alakításával és védelmével kapcsolatos feladatok


2.1. Településszerkezeti Terv, Szabályozási Terv és a Helyi Építési Szabályzat módosításával kapcsolatos eljárás

 

 

Az ügycsoport felelőse:

Jakab István településfejlesztési előadó

 

 

Elérhetősége:

Polgármesteri Hivatal 3-as számú szoba

Tel: 06 (24) 542-155 / 3-as mellék

Fax: 06 (24) 542-156

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

Ügyfélfogadási rend:

Hétfő: 8.00-12.00

Szerda: 8.00-17.30

Péntek: 8.00-11.00

 

 

Ügyintézési határidő:

Kérelem beérkezését követő 45 munkanap (testületi döntés)

Döntést követően 22 munkanap (szerződéskötés)

Szerződést követően 8-10 hónap (Étv. szerinti eljárás)

 

Az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény (továbbiakban: Étv.) 7. § (3) bekezdése definiálja a településrendezés eszközeit (településfejlesztési koncepció, településszerkezeti terv, helyi építési szabályzat), valamint hogy azokat kizárólag a települési önkormányzat Képviselő-testülete dolgoztathat ki, és rendelettel, vagy határozattal állapíthat meg. Az Étv 16. § -a alapján településtervezési tevékenységet kizárólag az folytathat, aki rendelkezik településtervezési, illetve településrendezési szakértői jogosultsággal. Településtervezési tevékenységnek minősül a településrendezési terv és a helyi építési szabályzat készítése.

 

A fentiek alapján egyedi kérelmek elbírálásához Képviselő-testületi hozzájárulás szükséges, mely döntést követően háromoldalú szerződés megkötésére van szükség a településtervező, az önkormányzat és a kérelmező között. A szerződés megkötését követően az eljárás az Étv. 9. § alapján folytatható le.

 

A települési önkormányzatoknak az Étv. 30/A § alapján lehetőségük van az egyes településrendezési eszközökben rögzített célok megvalósítására településrendezési szerződést kötni az érintett ingatlanok tulajdonosaival (kérelmezőkkel), mely szerződésben rögzítésre kerülhetnek:

  • a településrendezési tevékenység előkészítésének, kidolgozásának és megvalósításának költségei vonatkozásában a kérelmezők általi finanszírozása,
  • azon egyéb költségeknek vagy egyéb ráfordításoknak a cél megvalósítója általi átvállalása, amelyek a cél megvalósításának előfeltételei vagy következményei és az önkormányzatot terhelik.

 

A településrendezési szerződés alapját a cél megvalósítója által készített tanulmányterv képezi. Az önkormányzat a szerződésben arra vállal kötelezettséget, hogy a cél megvalósítójának kezdeményezésére az általa készített tanulmányterv alapján a szükséges településrendezési eljárást a szerződésben megállapított határidőn belül megindítja.

 

A kérelemnek formai megkötései (letölthető formanyomtatvány) nincsenek, azonban annak tartalmaznia kell a rendezés alá vont terület pontos lehatárolását (helyrajzi számokat), ki kell nyilvánítani a rendezés célját és várható hatását, valamint annak a fejlesztési koncepcióba való illeszthetőségét.

 

 

<- Vissza

SJ Sticky Any Module

Széchenyi Terv Plusz logó

Keresés

Bejelentkezés

A regisztrációval Ön elfogadja a regisztrált felhasználókra vonatkozó szabályokat, melyet a Fórum oldal, Szabályzat fülre klikkelve olvashat el.

Közadattár

ISO 14001

Környezetvédelem

Délegyháza környezetvédelmi programja

Copyright © 2013. All Rights Reserved.