Településfejlesztési ügyek

Településfejlesztési ügyek

 

Az ügycsoport felelőse:

Jakab István településfejlesztési előadó

Elérhetősége:

Polgármesteri Hivatal 13-as számú szoba

Tel: 06 (24) 542-155 / 105-ös mellék

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Ügyfélfogadási rend:

Hétfő: 8.00-16.00

Szerda: 8.00-17.30

 

1. Építéshatósági ügyek:

1.1. Tájékoztatás Délegyháza Község közigazgatási területén lévő ingatlanok Délegyháza Község Önkormányzat Helyi Építési Szabályzata alapján történő beépítési lehetőségeiről.

Az ügycsoport felelőse:

Jakab István településfejlesztési előadó

 

Elérhetősége:

Polgármesteri Hivatal 13-as számú szoba

Tel: 06 (24) 542-155 / 105-ös mellék

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Ügyfélfogadási rend:

Hétfő: 8.00-16.00

Szerda: 8.00-17.30

 

Ügytípus leírása:

Mint minden településen, Délegyházán is az egyes ingatlanok helyrajzi szám szerint építési övezetekbe vannak besorolva a hatályos Helyi Építés Szabályzat (és módosításai) mellékletét képező övezeti/szabályozási tervlapjai alapján. Az egyes övezetekhez tartozó leírások (építési szabályozások) a Helyi Építési Szabályzatról szóló rendeletben és azok módosításaiban találhatóak.

A község igazgatási területére vonatkozó Helyi Építési Szabályzat és módosításai az alábbi linken érhetők el:

https://www.delegyhaza.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=100169&Itemid=134

Az egyes részterületekre a község Településszerkezeti Terve (TSZT.pdf) alapján különböző Szabályozási Tervek készültek, melyek a hivatkozott linken szintén elérhetőek.

Az egyes ingatlanok beépíthetőségével kapcsolatos érdeklődéseiket írásban postai úton, illetve elektronikus úton (e-mailben) is megtehetik, erre külön formanyomtatvány letöltése nem szükséges. A kérelemnek feltétlenül tartalmazni kell azonban az ingatlan helyrajzi számát. Az eljárás illetékmentes.

 

Ügyintézési határidő:

Ha törvény eltérően nem rendelkezik, az ügyintézési határidő az eljárás megindulásának napján kezdődik, s

a) automatikus döntéshozatal esetén huszonnégy óra,

b) sommás eljárásban nyolc nap,

c) teljes eljárásban hatvan nap.

 

1.2. Egyéb építéshatósági ügyek

Minden egyéb építéshatósági ügyben (építési, építésfelügyeleti, fennmaradási engedélyezési és használatbavételi engedélyezési stb. ügyek) Délegyháza Község közigazgatási területén az illetékes Pest Vármegyei Kormányhivatal Építésügyi és Örökségvédelmi Főosztály jár el, mely hivatal elérhetősége az alábbi linken található:

https://www.kormanyhivatal.hu/hu/pest/szervezeti-egysegek-elerhetosegei/epitesugyi-es-oroksegvedelmi-foosztaly/epitesugyi-osztaly-8

2. Épített környezet alakításával és védelmével kapcsolatos feladatok:

2.1. Településszerkezeti Terv, Szabályozási Terv és a Helyi Építési Szabályzat módosításával kapcsolatos eljárás lefolytatása, kapcsolattartás a véleményező hatóságokkal és a tervezőkkel.

2.2. Önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanok értékesítésével kapcsolatos pályázatok kiírása, ingatlanközvetítéssel kapcsolatos ügyintézés.

2.3. Önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanok (beépítetlen területek, közutak, közterületek, sétányok) telekalakítási eljárásának lefolytatása, egyéb sajátos építésügyi jogintézmények alkalmazása (kisajátítás, útlejegyzés stb.).

2.4. Környezetvédelmi hatósági ügyekben szakhatósági állásfoglalások kialakítása, kapcsolattartás az eljáró hatósággal.

2.5. Közmű-csatlakozási ügyekben (víz, csatorna, villany, gáz) közterület-használati, közútkezelői és tulajdonosi állásfoglalás kialakítása.

2.6. Víziállások (stégek) engedélyezése, nyilvántartása, mederhasználati szerződések előkészítése.

3. A termőföld védelméről szóló jogszabályban foglalt elővásárlási jogok érvényesítése során szükséges vételi és bérleti ajánlatok kifüggesztési eljárásának lefolytatása.

4. Egyéb településfejlesztést érintő ügyek:

5. A munkakörrel kapcsolatos Képviselő-testületi napirendi pontok előterjesztésének előkészítése, a munkakört érintő rendelet-tervezetek és módosítások előkészítése.

6. Egyéb feladatok ellátása munkáltatói (jegyzői) utasítás szerint.                 

 

 

<- Vissza