DÉLEGYHÁZI TESTÉPÍTő SPORTEGYESÜLET


DÉLEGYHÁZI TESTÉPÍTő SPORTEGYESÜLET

 

A Délegyházi Testépítő SE 1992-ben alakult meg néhány lelkes délegyházi fiatal összefogásával. Ennek a célja az volt, hogy a délegyházi és környékbeli ifjúságnak súlyzós edzési lehetőséget biztosítson, hiszen az igény erre nagy volt, de a legközelebbi kondicionáló terem is csak kb. 30 km-re volt megtalálható. Ekkor az egyesület még nem rendelkezett edzőteremmel és csak súlyzók és gépek gyártásával telt az idő. 1993-ban azonban az Önkormányzattól megkaptuk a volt kisiskola tornatermét és némi felújítás után már meglehetett kezdeni a súlyzós edzéseket.
1994-ben az egyesület újjáalakult és még ebben az évben tagjai lettünk a MATESZ-nek (Magyar Testépítő és Erőemelő Szövetség) és ezzel lehetővé vált a tehetséges fiatalok versenyeken való indulása. A kondicionáló terembe 20-25 fiatal jár le rendszeresen edzeni, a klub tagdíjakból és önkormányzati támogatásból tartja fönn magát. Jelenleg 5 leigazolt versenyzőnk van.
1995-ben kezdték el a versenyzést, és azóta az alábbi eredmények születtek:

1995. szeptember, Magyar Fekvenyomó Bajnokság:

Ferenczi Ferenc magyar ifjúsági bajnok a 75 kg-os kategóriában
Hidegföldi Zoltán bronzérmes a 60 kg-os ifjúsági kategóriában

1996. május, Testépítő tehetségkutató verseny:

Ferenczi Ferenc bronzérmes a 75 kg-os kategóriában

2000. junior Fekvenyomó Bajnokság:

Ferenczi Ferenc

Reméljük a továbbiakban is sikerül ilyen szép eredményekkel gyarapítani a falunk jó hírnevét!

Elérhetőség: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Képek: