Délegyháza

Önkormányzat

Hulladék rendelet 2007

DÉLEGYHÁZA  KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

Képviselő-testületének

29/2007 (XII. 17) rendelete a

A települési szilárd hulladékkal kapcsolatos helyi közszolgáltatásról és annak kötelező igénybevételéről, valamint az ehhez kapcsolódó köztisztaságról

 

 

Délegyháza Község Önkormányzatának képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény (Ötv.) 16. § (1) bekezdésében, valamint a hulladékgazdálkodásról szóló 2000. évi XLIII. törvény (Hgtv.) 23. §-ában kapott felhatalmazás és a 242/2000. (XII. 23.) Kormány rendeletben meghatározottak, valamint a 213/2001. (XI. 14.) Kormány rendeletben foglaltakra az alábbi rendeletet alkotja:

 

 

Fogalom meghatározások

 

1. § E rendelet alkalmazásában:

 

1./ ingatlan: a közszolgáltatásba bevont területen fekvő egylakásos lakó – vagy lakás céljára használt épület, a több lakásos épület lakásonként, illetve a szövetkezeti társasházi épületben lévő lakás, valamint a nem lakás céljaira szolgáló azon helyiségek, amelyekben a fogyasztói tevékenység során hulladék képződik. Jelen rendelet alkalmazásában ingatlannak minősülnek a gazdálkodó szervezetek nem lakás céljára szolgáló azon helyiségei, amelyekben a fogyasztói tevékenység során hulladék képződik, és a hulladék kezeléséről nem gondoskodnak az Ör. 2. § (2) bekezdésében meghatározott módon.

 

2. / Települési szilárd hulladék:

a) háztartási hulladék: az emberek mindennapi élete során a lakásokban, valamint a pihenés, üdülés céljára használt helyiségekben és a lakóházak közös használható helyiségeiben és területén, valamint az intézményekben keletkező, veszélyesnek nem minősülő hulladék

b) közterületi hulladék: a közforgalmú és zöldterületen keletkező hulladék

c) háztartási hulladékhoz hasonló jellegű és összetételű hulladék: gazdasági vállalkozásoknál keletkező – külön jogszabályban meghatározott – veszélyesnek nem minősülő szilárd hulladék, amely a háztartási hulladékkal együtt kezelhető.

d) Szelektíven gyűjtött hulladék: kizárólag ásványvizes és üdítős (PET) palackok, papír alapú csomagolóanyagok, fém italos doboz hulladékai.

 

Nem tartozik e körbe:

- a PET palackok közé: olajos, szennyeződést tartalmazó anyagok, olyan veszélyes áruk csomagolására használt palackok, vagy zsákok, amelyek nem lettek tökéletesen megtisztítva a veszélyes anyagoktól.

 

- Papír közé: a több rétegű, úgynevezett „kompozit” anyagok, pl.: tejes doboz, gyümölcsleves dobozok, anyagában zsírral vagy olajjal szennyezett papír, egészségügyi papír, használt papír zsebkendő, újságpapír

 

- Fém italos doboz közé: a zsíros olajos vegyszeres vagy más mérgező anyaggal szennyezett fémdoboz, szerves anyagot tartalmazó konzerves doboz, festékes doboz.

 

3./ hulladékgyűjtő udvar (hulladékudvar): az elkülönítetten (szelektíven) begyűjthető települési szilárd, valamint a külön jogszabályban meghatározottak szerint a veszélyes hulladékok átvételére és az elszállításáig elkülönített módon történő tárolására szolgáló, felügyelettel ellátott, zárt begyűjtő hely.

 

4./ Hulladékgyűjtő sziget (gyűjtősziget): a háztartásokban keletkező, hasznosításra alkalmas, különböző fajtájú, elkülönítetten gyűjtött, háztartási hulladék begyűjtésére szolgáló, lakóövezetben, közterületen kialakított, felügyelet nélküli, folyamatosan rendelkezésre álló begyűjtőhely, szabványosított edényzettel.

 

5./ Gyűjtőpont: a közszolgáltatás keretébe tartozó azon ingatlantulajdonosok települési szilárd hulladékának – meghatározott vagy meghatározatlan időtartamig – átvételére kijelölt helyt, ahonnan a közösségi vagy a szállítási napon kihelyezett egyéni tárolóedényből történő elszállításával teljesíti a közszolgáltató a közszolgáltatási kötelezettségét.

 

6./ Átrakóállomás: a települési szilárd hulladék begyűjtésének és szállításának elkülönítésére szolgáló zárt, körülkerített létesítmény, ahol a települési szilárd hulladékot a speciális gyűjtőjárműből zárt konténerbe ürítik, illetőleg a zárt konténert (felépítményt) ürítés nélkül a továbbszállításig ideiglenesen tárolják.

 

7./ Települési szilárd hulladék lerakó telep (hulladéklerakó): műszaki védelemmel létesített, folyamatos ellenőrzést biztosító rendszerrel ellátott, a szilárd hulladék föld felszínén vagy földben történő ártalmatlanítására szolgáló tárgyak és kiszolgáló létesítmények összessége.

 

8./ Nagydarabos hulladék (lom): a településen a háztartásokban keletkezett azon hulladék (háztartási, berendezési, felszerelési tárgyak, eszközök és anyagok), amely a közszolgáltatás keretében rendszeresített tároló edényzetben nem helyezhető el.

 

9./ Biológiailag lebontható hulladék (biohulladék): minden szerves anyag tartalmú hulladék, ami anaerob, vagy aerob módon (mikroorganizmusok, talajélőlények, vagy enzimek segítségével) lebontható.

 

10./ Veszélyes hulladék: az olyan hulladék, amely a Hgt. 2. Számú mellékletében felsorolt tulajdonságok közül eggyel, vagy többel rendelkezik, illetve ilyen anyagokat vagy összetevőket tartalmaz, eredete, összetétele, koncentrációja miatt az egészségre, a környezetre kockázatot jelent.

 

11./ Ártalmatlanítás: a hulladék okozta környezetterhelés csökkentése, környezetet veszélyeztető, szennyező, károsító hatásának megszüntetése, kizárása – a környezet elemeitől történő elszigeteléssel vagy anyagi minőségének megváltoztatásával, - a Hgt. 3. Számú mellékletében felsorolt eljárások valamelyikének alkalmazásával.

 

12./ Kezelés:a hulladék veszélyeztető hatásainak csökkenésére, a környezetszennyezés megelőzésére és kizárására, a termelésbe vagy a fogyasztásba történő visszavezetésére irányuló tevékenység, valamint a kezelést megvalósító eljárás alkalmazása, beleértve a kezelőlétesítmények utógondozását is.

 

13./ Begyűjtés: a hulladéknak a hulladék birtokosaitól történő átvétele a hulladék birtokosának ingatlanán, vagy a begyűjtő telephelyén, továbbá a begyűjtőhelyen (gyűjtőpontokon, hulladékgyűjtő udvaron, tároló – kezelőtelepen) és a további kezelés érdekében történő összegyűjtés, válogatás a begyűjtő telephelyén

 

14./ Szállítás: a hulladék telephelyen kívüli mozgatása, beleértve a szállítmányozást és a fuvarozást is.

 

15./ Közterület kezelője: Délegyháza Községben az önkormányzat maga gondoskodik a közterületek kezeléséről.

 

 

Általános rendelkezések

 

2. § (1) Jelen rendelet célja, hogy Délegyháza Község közigazgatási területén a lakosság egészségének védelme, valamint Délegyháza község természeti és épített környezetének megóvása érdekében a települési szilárd hulladékra vonatkozó közszolgáltatást és annak kötelező igénybevételét biztosítsa, illetve az ezekkel kapcsolatos feladatokat és hatásköröket, jogokat és kötelezettségeket, tilalmakat és jogkövetkezményeket a helyi sajátosságoknak megfelelően rendezze.

 

(2) A rendelet hatálya Délegyháza község közigazgatási területén belül a rendszeres hulladékszállításba bevont, helyi közszolgáltatással ellátott ingatlanok tulajdonosaira, birtokosaira vagy használóira (továbbiakban együtt: ingatlantulajdonos) terjed ki.

A rendszeres hulladékszállításba bevont területek jegyzékét az 1. Számú melléklet tartalmazza.

 

(3) A közszolgáltatás

- az ingatlantulajdonos által a közszolgáltató szállítóeszközeihez rendszeresített gyűjtőedényben, vagy a rendeletben megjelölt egyéb módon az ingatlanon összegyűjtött és a közszolgáltató rendelkezésére bocsátott települési szilárd hulladék begyűjtésére és rendszeres, illetve alkalmi elszállítására,

- az ingatlanon összegyűjtött lomtalanítás körébe vont települési szilárd hulladék – a közszolgáltató által meghatározott időpontban és helyen történő – begyűjtésére és a közszolgáltató általi elszállítására,

- hulladékkezelő telepek, hulladéklerakók és a hulladék ártalmatlanítását szolgáló létesítmények létesítésére, működtetésére és üzemeltetésére,

- valamint a fent meghatározottak szerint gyűjtött, begyűjtött és elszállított települési szilárd hulladék ártalmatlanítására terjed ki.

 

 

3. § (1)A rendszeres hulladékszállításba bevont területen az ingatlantulajdonos a jelen rendeletben meghatározottak szerint jogosult és köteles igénybe venni a helyi közszolgáltatást.

 

(2) Gazdálkodó szervezet akkor köteles a helyi közszolgáltatás igénybevételére, ha a gazdasági tevékenységével összefüggésben keletkezett települési szilárd hulladékának kezeléséről (hasznosításáról vagy ártalmatlanításáról) a Hgt. 03. §-ában foglaltaknak megfelelően nem gondoskodik.

 

(3) Amennyiben a szolgáltató ezt indokoltnak tartja, alaki szerződés is köthető a közszolgáltatást kötelezően igénybe vevő ingatlan tulajdonosával.

 

A közszolgáltatás ellátásának rendje

 

4.§ (1) Délegyháza Község Önkormányzatának képviselő-testülete a települési szilárd hulladék tekintetében fennálló, a hulladékkezelési közszolgáltatás megszervezésére és fenntartására irányuló kötelezettsége teljesítésének érdekében önálló közszolgáltatást szervez.

 

(2) Délegyháza Község közigazgatási területén a hulladékkezelési közszolgáltatás teljesítésére kizárólagosan jogosult közszolgáltató: A.S.A. Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft.

 

(3) A települési szilárd hulladékot csak az erre a célra kijelölt és legálisan működtetett hulladéklerakó telepen – jelenleg a Gyál településen lévő hulladéklerakóban, illetve létesítendő hulladék udvarban, vagy a közszolgáltató által alkalmazott egyéb, jogszabályban megengedett módon, a vonatkozó üzemeltetési szabályok és előírások szigorú betartásával szabad elhelyezni.

 

(4) Az önkormányzat szükség szerint gondoskodik a közszolgáltató javaslata alapján a gyűjtőpontok, valamint a lerakóhely kijelöléséről, a létesítmények megvalósításáról és működtetéséről a közszolgáltató útján, valamint biztosítja a közterület használatát az indokolt mennyiségű gyűjtőedény kihelyezéséhez, tárolásához és megközelítéséhez.

 

 

5. § (1) A hulladékszállítási közszolgáltatás igénybevétele heti egy alkalommal kötelező.

 

E gyakoriság szerint kell:

- a település belterületi, lakott részén

- az üdülőterületen az állandó lakásként használatos lakóépületben lakók számára,

- a település tanyás részén igénybe venni azt.

 

(2) Az üdülőterületen, a nem állandó lakás, hanem üdülő céljára használatos üdülőingatlan tulajdonosaira megállapított szolgáltatási gyakoriság: április 1 –től szeptember 30-a közötti időszakban heti egy alkalommal, melynek igénybevételére e rend szerint

kötelező.

 

(3) Ezen felüli gyakoriságú, vagy tartalmú szolgáltatást az érintettekkel kötött megállapodásban rögzített tehervállalása alapján rendel meg az önkormányzat.

 

(4) A szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatás az 1. Számú melléklet szerinti belterületi lakott, lakóházas ingatlanok, az üdülő övezetbe sorolt lakás és üdülő ingatlanok, valamint a tanyás térségi ingatlanok tulajdonosaira nézve kötelező.

 

(5) Az üdülőterület eltérő funkciójú ingatlanait a szolgáltató nyilvántartja, a szolgáltatást és ennek díjszabását eszerint állapítja meg. A bekövetkező módosulást a polgármesteri hivatal 5 napon belül közli a szolgáltatóval.

 

(6) A szervezett közszolgáltatást igénybevevők számára a szabványos tárolóedények használata kötelező.

A szabványos tároló edényzet Délegyháza településen: 120, illetve 60 literes kuka, valamint az erre rendszeresített hulladékgyűjtő zsák.

 

(7) A szelektív hulladékgyűjtésben résztvevő ingatlan tulajdonosok részére szabványos  tároló edényzetként szintén elfogadható a 120 literes edényzetnél kisebb is, ezek a kereskedelemben kapható méretű edényzetek (60, 80 literes )lehetnek.

 

(8) A szelektív hulladék gyűjtésére átlátszó nejlon zsákot kell alkalmazni.

 

 

6. § (1) A közszolgáltató a települési szilárd hulladékot heti egy alkalommal köteles elszállítani. Az ingatlan tulajdonosok által önkéntesen és elkülönítetten gyűjtött ásványvizes és üdítős (PET) palackjait, papír csomagolóanyagait és fém italos doboz hulladékait tartalmazó nejlon zsákokat ünnepnaptól függetlenül minden hónap első szerdáján szállítja el a szolgáltató.

 

(2) A települési szilárd hulladék elszállításának napja Délegyháza községben:

- a belterületi lakóterületen keddi napon,

- az üdülőterületen – figyelembe véve, de függetlenül a szállítás gyakoriságától, valamint a tanyai részen a lakóingatlanokról az ürítés mindig hétfői napokon történik.

 

(3) Amennyiben bármelyik megállapított szállítási nap ünnepnapra esik, akkor a szállítás az et követő napon történik.

 

(4) Rendkívüli esemény miatt, a megállapított szállítási naptól eltérni, csak előzetes írásos értesítés alapján lehet, melyet az ingatlantulajdonosok a kijelölt szállítási nap előtt megkapnak.

 

 

7. § (1) Az üdülőövezetben a 5. § (2) bekezdésben megállapított gyakoriságú szolgáltatáson túl a lom illetve biohulladék vonatkozásában az üdülőövezetben az üdülőingatlan tulajdonos jogosult igénybe venni a közszolgáltató által biztosított, jelen rendeletben szabályozott lomtalanítást.

 

(2) A 7. § (1) bekezdésében foglalt eltéréseket kivéve, az üdülőövezetben, a közszolgáltató és az üdülőingatlan-tulajdonos között létrejövő – az üdülőingatlan-tulajdonosok által kötelezően igénybe veendő – közszolgáltatásra irányuló közszolgálati jogviszonyra ugyanazon rendelkezések vonatkoznak, mint más települési ingatlantulajdonosokra.

 

 

Az ingatlantulajdonos jogai és kötelezettségei

 

8. § (1) Az ingatlantulajdonos köteles a Délegyháza község önkormányzata által szervezett közszolgáltatás igénybevételére: az ingatlanán keletkező települési szilárd hulladék e rendeletben előírtak szerinti gyűjtésére, valamint a szállítási napokon elszállítás céljából a közszolgáltatónak történő átadására.

 

Az ingatlantulajdonos saját belátása szerint részt vehet a szelektív hulladékgyűjtésben. Az ennek során elkülönítetten gyűjtött ásványvizes és üdítős (PET) palackjait, papír csomagolóanyagait és fém italos doboz hulladékait tiszta, lehetőleg tömörített állapotban, átlátszó nejlon zsákban gyűjti.

 

(2) Az ingatlantulajdonos az ingatlanán keletkező vagy birtokába került települési szilárd hulladékot a környezet szennyezését megelőző, károsítását kizáró módon köteles gyűjteni, és ahhoz a közszolgáltató szállítóeszközéhez rendszeresített tárolóedényt köteles igénybe venni.

 

(3) Az ingatlantulajdonosnak a hulladék gyűjtése során megfelelő gondossággal kell eljárnia annak érdekében, hogy a hulladék mások életét, testi épségét, egészségét és jó közérzetét ne veszélyeztesse, a természetes és épített környezetet ne szennyezze, a növény- és állatvilágot ne károsítsa. 

 

(4) Az ingatlantulajdonos a tárolóedényben az ingatlanon szokásosan keletkező hulladékot tömörítés nélkül úgy helyezheti el, hogy annak fedele zárható legyen, valamint az a hulladékszállítás során a közszolgáltató alkalmazottainak egészségét ne veszélyeztesse, a gépi ürítés ne akadályozza az ürítő berendezést ne károsítsa.

 

(5) Ha a tárolóedény olyan nedves hulladékot tartalmaz, amely összetömörödött vagy befagyott, vagy a benne lévő hulladékot úgy összepréselték, hogy emiatt a tárolóedényt az előírt módon kiüríteni nem lehet, a tulajdonos köteles a visszamaradt hulladékot fellazítani és a tárolóedényt használhatóvá tenni.

 

 

9. § (1) A tárolóedényben tilos olyan anyagot elhelyezni (forró hamu, maró- mérgező anyag, állati tetem, folyékony vagy befagyott zsiradék, ételmaradék, gyúlékony vagy robbanó anyag, kő és épülettörmelék, nagyobb terjedelmű, súlyú tárgy, stb.) amely veszélyezteti a hulladékszállítással foglalkozó alkalmazott egészségét, megrongálhatja a gyűjtőberendezést, ártalmatlanítása során veszélyeztetheti a környezetet, a teleülési szilárd hulladékkal együtt egyéb okból nem gyűjthető, illetve nem minősül települési szilárd hulladéknak.

 

(2) Ha a közszolgáltató alkalmazottai megállapítják, hogy:

 

- a hulladék nem a közszolgáltató szállítóeszközéhez rendszeresített tárolóedényben vagy más, a szolgáltató által elfogadott gyűjtőeszközben (rendszeresített zsák) került kihelyezésre,

- a kihelyezett tárolóedény a közszolgáltató által alkalmazott gépi ürítési módszerrel – az ingatlantulajdonosnak felróható okból – nem üríthető,

- a tárolóedényben az (1) bekezdésben megjelölt anyagot, tárgyat helyeztek el, illetve az túltöltött,

- az elkülönítetten gyűjtött hulladékok nem tiszta állapotban kerültek kihelyezésre, illetve ezeken kívül más, nem elfogadható hulladék kerül közé, illetve a gyűjtőzsák nem átlátszó, a kiürítést és a hulladék elszállítását jogosultak megtagadni.

 

A kiürítés elmaradásáról és a hulladék elszállításának megtagadásáról a közszolgáltató az ok feltüntetésével értesíti az ingatlantulajdonost. Az emiatt el nem szállított hulladék elszállításáról az ingatlantulajdonos köteles gondoskodni.

 

 

10. § A tárolóedényeket szükség szerint ki kell tisztítani és fertőtleníteni. A tárolóedények rendszeres tisztítása és fertőtlenítése az ingatlantulajdonos feladata, annak költségei az ingatlantulajdonosokat terheli.

 

 

11. § (1) Az ingatlantulajdonos köteles a tárolóedényeket a hulladék elszállítása céljából a közszolgáltató által megjelölt időpontban, a begyűjtést végző gépjárművel megközelíthető és ürítésre alkalmas helyen elhelyezni.

 

Ez a kihelyezés szempontjából az adott szállítási napot megelőző nap 20 órától megengedett, de szállítási napon 8 óráig kötelező, az ürítés után a kuka visszaszállítását pedig adott napon 20.00 óráig köteles megtenni a szolgáltatást igénybe vevő.

 

(2) Azokon a területeken, ahol a tárolóedényeket a közszolgáltatónak való átadás végett közterületre- a forgalom akadályozása, illetve községképi okokból – nem lehet kihelyezni, ott a tárolóedények kihelyezéséről az ingatlantulajdonos, vagy külön megállapodás alapján, díj ellenében a közszolgáltató gondoskodik.

 

 

A közszolgáltató jogai és kötelezettségei

 

12. § (1) A közszolgáltató köteles a tárolóedények kiürítését kíméletesen, az elvárható gondossággal kezelni. Az ürítés befejeztével a kukát az eredeti helyére visszatéve kell végezni. A begyűjtés során elszórt hulladékot a közszolgáltató köteles összegyűjteni.

 

(2) A tárolóedényben okozott károkat a közszolgáltató térítésmentesen köteles kijavítani, amennyiben a károkozás bizonyíthatóan, neki felróható okból következik be. A közszolgáltatónak az ebből eredő karbantartási munkák, a javítás időtartamára helyettesíthető tárolóedényt kell biztosítania. Amennyiben a károkozás nem róható fel a közszolgáltatónak, a használhatatlanná vált tárolóedények javítása, pótlása, illetve cseréje az ingatlantulajdonost terheli.

 

(3) A lom, továbbá a naponta szokásosan keletkező háztartási hulladék mennyiségét meghaladó falomb és kerti hulladék szervezett gyűjtéséről, elszállításáról és ártalmatlanításáról (lomtalanítás) a közszolgáltató legalább évente egy alkalommal térítésmentesen köteles gondoskodni.

 

(4) A tárolóedény mellé a karácsonyi ünnep után elhelyezett karácsonyfát a szolgáltató külön díj felszámítása nélkül elszállítja.

 

(5) A háztartási veszélyes hulladék szervezett gyűjtéséről, elszállításáról és ártalmatlanításáról a közszolgáltató térítés ellenében, az ingatlantulajdonossal kötött megállapodás alapján gondoskodik.

 

(6) A lomtalanítás időpontjáról, valamint területi felosztásáról a közszolgáltató 4 héttel korábban tájékoztatja a települési önkormányzat jegyzőjét, aki erről legfeljebb 8 napon belül a helyben szokásos módon értesíti az ingatlantulajdonosokat.

 

(7) A közszolgáltató a rendelet hatálya alá tartozó ingatlanon keletkezett hulladékot a jelen rendeletben írt szabályok szerint köteles rendszeresen elszállítani a kijelölt hulladékot lerakó telepre, illetve annak ártalmatlanításáról más, a szakmai környezetvédelmi szabályokat megtartó módon gondoskodni.

 

 

A közszolgáltatás díja, megfizetése


13. § (1) A települési önkormányzat Hgtv. 23. § (f) pontjában kapott felhatalmazás alapján megalkotott, a települési hulladékkezelési közszolgáltatási díj megállapításának részletes szakmai szabályairól szóló 242/2000. (XII. 23.) Korm. rendelet 2. § (2) bekezdésében foglaltaknak megfelelően állapította meg a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatás díját, melyet e rendelet 2. számú melléklete tartalmaz.

 

(2) A díjfizetés gyakorisága: negyedévente, átutalási postautalvány igénybe vételével történik.

 

 

Kedvezmények, mentességek

 

14. § (1) Mentesül a közszolgáltatási díj megfizetése alól az, az ingatlantulajdonos, aki az

önkormányzat által igazolja a szolgáltató felé, hogy a szolgáltatásba bekapcsolt ingatlana üresen áll és a szolgáltatást nem veszi igénybe.

 

Ezen jogcím alapján csak egész hónap vehető figyelembe, a díjfizetés alóli mentesség utólag kerül elszámolásra.

 

(2) Szociális rászorultság esetén a szociális törvény és az ennek végrehajtására alkotott helyi rendelet alapján a szolgáltatást igénybe vevő támogatásban részesíthető.

 

(3) Az e rendeletben megállapított szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatási díjon felül nem terheli külön díjfizetés az ingatlantulajdonost az általa a rendelet. 8. §-a (1) bekezdésében leírt szelektíven gyűjtött hulladék elszállításáért.

 

(4) A díj fizetésére a fenti rendelkezésen kívül vonatkozik továbbá az általános, 120 literes edényzetnél kisebb űrtartalmú edényzet utáni díjfizetés lehetősége is.

 

 

Szabálysértési rendelkezések

 

15. § Szabálysértést követ el, és 30.000 Ft-ig terjedő pénzbírsággal sújtható, aki:

a) háztartási hulladékot felhalmoz vagy közterületre, illetve más ingatlanára a jelen rendeletben meghatározott feltételektől eltérő módon kihelyez, vagy

b) a települési hulladékot nem a jelen rendeletben meghatározott telephelyen helyezi el, vagy

c) a tárolóedény tisztántartási és fertőtlenítési kötelezettségét elmulasztja, vagy

d) tárolóedényt rendeltetésétől eltérően használ, nem háztartási hulladékot rak a tartályba, a rothadó, bűzös hulladék elszállításáról nem gondoskodik.

 

 

Vegyes és záró rendelkezések

 

16. § (1) Ezen rendelet 2008. január 1-jén lép hatályba.

 

(2) E rendelet kihirdetésével egyidejűleg hatályát veszti Délegyháza Község Önkormányzatának e tárgyban hozott:

 

  • 17/2007. (VI. 28.)
  • 22/2006. (XII. 21.)
  • 15/2006. ( IX. 15.)
  • 17/2005. (XI. 10.)
  • 4/2005. (III. 25.)
  • 18/2004. (X. 29.)
  • 10/2003. (V. 21.)

 

rendeletei.

 

(3) A rendelet kihirdetéséről a jegyző gondoskodik.

 

 

Délegyháza, 2007. december 17.

Dr. gr. Bethlen Istvánné

polgármester

 

Dr. Kiss László

helyettes jegyző

 

 

A rendelet kihirdetésre került:

Délegyháza, 2008. január 2.

Dr. Kiss László

helyettes jegyző

 

 


 

 

1. számú melléklet

 

Délegyháza Község rendszeres hulladékszállításába bevont területeinek jegyzéke

 

 

- lakott belterületi rész

- tanyás terület

- üdülőterületi rész (állandó lakás céljára használatos ingatlanok és üdülőingatlanok)

 

 

Részletes utca és területjegyzék:

 

 

Ady E. u.

Gizella telep

 

Nyírfa u.

Áfonya u.

Gomb köz

 

Óbudai telep

Aköv sziget

Gyöngyvirág u.

 

Paprika köz

Anna utca

Határ út

 

Petőfi S. u.

Arany J. u.

Honvéd sziget

 

Rákóczi út

Árpád u.

Hóvirág u.

 

Rigó utca

Bányász sor

Ibolya u.

 

Robinson park

Berzsenyi D. u.

Jókai M. u.

 

Sirály u.

Ciklámen u.

József A. u.

 

Sóderos út.

Csatorna köz

Kastély köz

 

Szabadság tér

Csendes u.

Kavics u.

 

Szántó u.

Csóka tanya

Kéktó sétány

 

Széchenyi I. u.

Deák F. u.

Kinizsi u.

 

Táncsics u.

Dózsa Gy. u.

Kis köz

 

Temető út

Eper u.

Kossuth L. u.

 

Tompa köz

Erdőalja u.

Kölcsey u.

 

TSZ telep

Európa u.

Kurta köz

 

Újpesti sor

Fácán u.

Liget utca

 

Üdülő sétány

Fagyöngy u.

Majosi út

 

Vadrózsa utca

Faház sor

Mária u.

 

Vadvirág u.

Fecske utca

MÁV 19-es őrház

 

Vasút sor

Fény u.

Molnár köz

 

Vég u.

Fűzfa u.

Móra F. u.

 

Vörösmarty u.

Gábor Áron u.

Naturista part

 

 

Gacs sor

Némedi út

 

 

Galla tanya

Nomád part

 

 

Gesztenye u.

Nyárfa sor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

2. számú melléklet

 

A szilárd hulladék szállításba bevont  ingatlan-tulajdonosokat terhelő közszolgáltatási díjak, valamint a Vállalkozások, közületek által fizetendő díjak.

 

 

 

1.) Az állandó lakás céljára szolgáló ingatlanokról elszállított háztartási szilárd hulladékért, magánszemélyek, az üdülőterületi és üdülő céljára szolgáló ingatlanoknál magánszemélyek esetén, valamint a vállalkozások, közületek által fizetendő díjak:

 

 

 

2008. január – 1-től - december 31-ig, illetve e díjtétel módosításáig

 

1 alkalom / ürítési díj/ 60 l-es edény

278.-Ft /ürítés + ÁFA

1 alkalom / ürítési díj/ 120 l-es edény 323.-Ft /ürítés + ÁFA
1 alkalom / ürítési díj/ 240 l-es edény 646.-Ft /ürítés + ÁFA
1 alkalom / ürítési díj/ 1,1 m3-es edény 323.-Ft /ürítés + ÁFA
Zsák 205 Ft/db + ÁFA

 

SJ Sticky Any Module

Széchenyi Terv Plusz logó

Keresés

Bejelentkezés

A regisztrációval Ön elfogadja a regisztrált felhasználókra vonatkozó szabályokat, melyet a Fórum oldal, Szabályzat fülre klikkelve olvashat el.

Közadattár

ISO 14001

Környezetvédelem

Délegyháza környezetvédelmi programja

Copyright © 2013. All Rights Reserved.