Délegyháza

Önkormányzat

Hulladék rendelet 42/2010 módosítása

DÉLEGYHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

Képviselő-testületének

42/2010. (XII.15.) önkormányzati rendelete

a Képviselő-testület

a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos helyi közszolgáltatásról és annak kötelező igénybevételéről, valamint az ehhez kapcsolódó köztisztaságról szóló

29/2007. (XII.17.) önkormányzati rendelet módosításáról

 

 

Délegyháza Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Alkotmány 44/A. § (2) bekezdésében biztosított feladatkörében eljárva és a hulladékgazdálkodásról szóló 2000. évi XLIII. törvény 23. §-ában kapott felhatalmazás alapján a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos helyi közszolgáltatásról és annak kötelező igénybevételéről, valamint az ehhez kapcsolódó köztisztaságról szóló 29/2007. (XII.17.) önkormányzati rendelet módosításáról a következőket rendeli el:  

 

1.§ A települési szilárd hulladékkal kapcsolatos helyi közszolgáltatásról és annak kötelező igénybevételéről, valamint az ehhez kapcsolódó köztisztaságról szóló 29/2007. (XII.17.) önkormányzati rendelet 14- §-a helyébe az alábbi rendelkezés lép:

 

„14. § (1) Mentesül a közszolgáltatási díj megfizetése alól az az ingatlantulajdonos, aki az önkormányzat által igazolja a szolgáltató felé, hogy a szolgáltatásba bekapcsolt ingatlana üresen áll és a szolgáltatást nem veszi igénybe. Ezen jogcím alapján csak egész hónap vehető figyelembe, a díjfizetés alóli mentesség utólag kerül elszámolásra.

(2) Mentesül a díjfizetési kötelezettség alól annak az állandó lakás céljára használatos lakóingatlannak a tulajdonosa, aki a 70. életévét betöltötte, állandó délegyházi lakos, egyedülálló és a lakóingatlanban egyedül él.

(3) Mentesül a fizetendő közszolgáltatási díj 50 %-ának megfizetése alól az a fizetésre kötelezett házaspár, akiknek állandó lakás céljára használatos lakóingatlana után lett megállapítva a közszolgáltatási díj, amennyiben mindkettejük állandó lakosként élnek az ingatlanban, valamint 70. életévüket betöltötték.

(4) Szociális rászorultság esetén a szociális törvény és az ennek végrehajtására alkotott helyi rendelet alapján a szolgáltatást igénybevevő támogatásban részesíthető.

(5) Az e rendeletben megállapított szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatási díjon felül nem terheli külön díjfizetés az ingatlantulajdonost az általa e rendelet 8. § (1) bekezdésében leírt szelektíven gyűjtött hulladék elszállításáért.

(6) A díj fizetésére a fenti rendelkezésen kívül vonatkozik továbbá az általános, 120 literes edényzetnél kisebb űrtartalmú edényzet utáni díjfizetés lehetősége is.”

 

2.§ A települési szilárd hulladékkal kapcsolatos helyi közszolgáltatásról és annak kötelező igénybevételéről, valamint az ehhez kapcsolódó köztisztaságról szóló 29/2007. (XII.17.) önkormányzati rendelet 15 §-a helyébe az alábbi rendelkezés lép:

 

„15. § Szabálysértést követ el és 50.000 forintig terjedő pénzbírsággal sújtható, aki

a)       háztartási hulladékot felhalmoz vagy közterületre, illetve más ingatlanára a jelen rendeletben meghatározott feltételektől eltérő módon kihelyez, vagy

b)       a települési hulladékot nem a jelen rendeletben meghatározott telephelyen helyezi el, vagy

c)       a tárolóedény tisztántartási és fertőtlenítési kötelezettségét elmulasztja, vagy

d)      a tárolóedényt rendeltetésétől eltérően használ, nem háztartási hulladékot rak a tartályba, a rothadó, bűzös hulladék elszállításáról nem gondoskodik.


3. § A települési szilárd hulladékkal kapcsolatos helyi közszolgáltatásról és annak kötelező igénybevételéről, valamint az ehhez kapcsolódó köztisztaságról szóló 29/2007. (XII.17.) önkormányzati rendelet 1. számú melléklete helyébe e rendelet 1. számú melléklete lép.

 

4. § Ez a rendelet 2011. január 1. napján lép hatályba.

 


Délegyháza, 2010. december 14. 

 

dr. Riebl Antal

polgármester

dr. Molnár Zsuzsanna

jegyző

 

 

A rendelet kihirdetve:

Délegyháza, 2010. december 15.

 

dr. Molnár Zsuzsanna

jegyző

 

 


 

 

 

Melléklet

 

Délegyháza Község Önkormányzata

Képviselő-testületének

42/2010 (XII.15.) rendeletéhez


 

A szilárd hulladék szállításba bevont  ingatlan-tulajdonosokat terhelő közszolgáltatási díjak, valamint a vállalkozások, közületek által fizetendő díjak.

 

 

1.) Az állandó lakás céljára szolgáló ingatlanokról elszállított háztartási szilárd hulladékért, magánszemélyek, az üdülőterületi és üdülő céljára szolgáló ingatlanoknál magánszemélyek esetén, valamint a vállalkozások, közületek által fizetendő díjak:

 

 

2011. január – 1-től - december 31-ig, illetve e díjtétel módosításáig

 

1 alkalom / ürítési díj/ 60 l-es edény 380.-Ft /ürítés + ÁFA
1 alkalom / ürítési díj/ 110 és 120 l-es edény 446.-Ft /ürítés + ÁFA
1 alkalom / ürítési díj/ 240 l-es edény 880.-Ft /ürítés + ÁFA
1 alkalom / ürítési díj/ 1,1 m3-es edény 3420.-Ft /ürítés + ÁFA
Zsák 244 Ft/db + ÁFA

 

 

Délegyháza, 2010. december 14.

 

dr. Riebl Antal

polgármester

 

dr. Molnár Zsuzsanna

jegyző

 

 

A rendelet kihirdetve: 2010. december 15. napján

dr. Molnár Zsuzsanna

jegyző

 

 

<- Vissza

SJ Sticky Any Module

Széchenyi Terv Plusz logó

Keresés

Bejelentkezés

A regisztrációval Ön elfogadja a regisztrált felhasználókra vonatkozó szabályokat, melyet a Fórum oldal, Szabályzat fülre klikkelve olvashat el.

Közadattár

ISO 14001

Környezetvédelem

Délegyháza környezetvédelmi programja

Copyright © 2013. All Rights Reserved.