Délegyháza

Önkormányzat

Tiszteletbeli polgár rendelet (2009)

Délegyháza Község Önkormányzata

Képviselő-testülete

11/2009.(IV.28.) számú rendelete

a „Délegyháza Tiszteletbeli Polgára” kitüntető cím és oklevél adományozásának rendjéről

 

 

Délegyháza Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az 1949. évi XX. törvény 44/A. § (1) bekezdés f) pontjában, valamint az 1990. évi LXV. törvény 1. § (6) bekezdés a) pontjában és 16. § (1) bekezdésében biztosított jogkörében a helyi közösség szolgálatában, a település fejlődése érdekében hosszabb időn át kiemelkedően végzett közösségi munka elismeréseként „Délegyháza Tiszteletbeli Polgára”kitüntető címet és oklevelet alapít, és ezen elismerés adományozása feltételeinek, és az eljárás rendjének szabályozásáról az alábbi rendeletet alkotja.

 

 

1. §

 

(1)   Délegyháza helyi közösségének szolgálatában, a település fejlődése érdekében, annak különböző területein hosszabb időn át kiemelkedően végzett közösségi munka elismeréseként „Délegyháza Tiszteletbeli Polgára”kitüntető cím és oklevél adományozható a nem délegyházi lakóhelyű polgároknak (szervezetnek, közösségnek).

 

(2)   Az elismerésre érdemes személy elhalálozása esetén posztumusz kitüntetés is adományozható. Ebben az esetben a kitüntetés átvételére a legközelebbi hozzátartozó, illetve a Képviselő-testülettel előzetesen egyeztetett személy jogosult.        

 

 

2. §

 

A kitüntető oklevél leírása:

A község címerével ellátott hosszúkás bordó bőrtokban elhelyezett pergamenszerűen összehajtható formátumú Oklevélen a következő tartalmú felirat található:

 

"Délegyháza Község Önkormányzat Képviselő-testülete a település érdekében végzett …………………. munkája elismeréseként ………………. részére a "DÉLEGYHÁZA TISZTELETBELI POLGÁRA" kitüntető címet adományozza.

 

Délegyházán, …… év………. hó ……..napján.

 

P.h.

 

Délegyháza Község Önkormányzat Képviselő-testülete képviseletében

……………………

polgármester”

 

 

3. §

 

(1)   Évenként legfeljebb egy kitüntető cím és oklevél adományozható, melynek átadására a Délegyházi Napok keretében kerül sor.

 

(2)   A kitüntető cím és oklevél adományozásáról a Képviselő-testület minősített többségi szavazattal dönt.

 

(3)   A kitüntető cím és oklevél adományozására javaslatot tehet bármelyik községi lakos, szervezet, közösség. A javaslatokat a Kulturális - Oktatási – Ügyrendi Bizottság terjeszti a Képviselő-testület elé.

 

(4)  Az oklevelet a polgármester, akadályoztatása esetén az alpolgármester, vagy a rangidős képviselő adja át az ünnepélyes alkalommal az adományozott részére.

 

 

4. §

 

(1)   A kitüntető cím és oklevél visszavonható, ha az elismerésben részesített személy utóbb arra érdemtelenné válik.

 

(2)   Érdemtelen az elismerésre különösen az, akit a bíróság a közügyek gyakorlásától, vagy a kitüntető cím és oklevél adományozásának alapjául szolgáló tevékenysége, foglalkozása gyakorlásától jogerősen eltiltott.

 

(3)   A kitüntető cím és oklevél visszavonásáról a Képviselő-testület a Kulturális - Oktatási – Ügyrendi Bizottság javaslata alapján minősített többségi szavazattal dönt.

 

 

5. §

 

(1) Az elismerésben részesített személyekről és szervezetekről, közösségekről a Polgármesteri Hivatal nyilvántartást vezet.

 

(2) Mindazok a személyek, akik a jelen rendelet hatályba lépése előtt nyerték el a „Délegyháza Tiszteletbeli Polgára”kitüntető címet, azt a visszavonásig korlátozás nélkül viselhetik.

 

 

6. §

 

(1) E rendelet a kihirdetés napján lép hatályba.

 

(2) A rendelet kihirdetéséről a jegyző gondoskodik.

 

Délegyháza, 2009. április 23.

 

Forgó Vilmosné

alpolgármester

dr. Kriston István

aljegyző

 

A rendelet kihirdetve:

Délegyháza, 2009. április 28-án

 

 

dr. Kriston István

aljegyző

 

 

<- Vissza

SJ Sticky Any Module

Széchenyi Terv Plusz logó

Keresés

Bejelentkezés

A regisztrációval Ön elfogadja a regisztrált felhasználókra vonatkozó szabályokat, melyet a Fórum oldal, Szabályzat fülre klikkelve olvashat el.

Közadattár

ISO 14001

Környezetvédelem

Délegyháza környezetvédelmi programja

Copyright © 2013. All Rights Reserved.